De beste

Software

Clever Bending BV werkt onder andere met de offline buigsoftware van Metalix, deze software is zowel intuïtief als zeer efficiënt is. Deze software blinkt uit in het importeren van 3D bestanden, het controleren van robotbewegingen, het configureren van gereedschappen en het realistisch simuleren van buigpatronen en -tijden. Dit geavanceerde 4.0 platform maakt het bovendien mogelijk om volledige programma’s te exporteren, klaar om naadloos te worden bewerkt door de afkantpers.

Software

Metalix-Bend

MBend is een geavanceerde buigsoftware voor het offline programmeren en simuleren van CNC- afkantpersen in samenhang met de plaatuitslag.

MBend maakt offline berekening van gereedschapsinstellingen en buigvolgorden mogelijk, met dynamische 3D-simulatie om botsingen van het onderdeel met machine en gereedschappen te voorkomen. Indien nodig kunnen alle geautomatiseerde processen handmatig worden uitgevoerd, waardoor u volledige controle houdt over het hele proces, van het uitvouwen tot het simuleren en buigen van uw onderdelen. MBend genereert de NC-codes voor het kanten (buigen) van het onderdeel.

Voordelen van M-bend

  • Volledig geautomatiseerde verwerkingsprocessen, inclusief batchverwerking van meerdere werkstukken,
    verhogen de productiviteit en het verkorten van de tijd van ontwerp tot aan de productie
  • Automatische botsingsvrije buigvolgorde voor een onbeperkt aantal buigingen
  • Als er een botsingsvrije buigvolgorde bestaat, vindt MBend deze.
  • Oplossingen met een minimaal aantal stations en gereedschapssegmenten
  • Onbeperkt aantal zoekresultaten

de

Metalix-Robot

MRobot is de module voor simulatie en programmering van buigrobots MRobot, gebaseerd op de krachtige functies van MBend, biedt geavanceerde mogelijkheden voor automatisch gereedschapswissel en het efficiënt zoeken van verschillende buigvolgordes. Onze software maakt het mogelijk om volautomatisch werkstukken te grijpen en de robotafloop te bepalen, waardoor uw productieproces geoptimaliseerd wordt.

Met MRobot kunt u interactief grijpen met visuele ondersteuning, waardoor het programmeren van uw robot eenvoudiger en intuïtiever wordt. Onze software stelt u in staat om complexe taken te automatiseren en de productiviteit van uw bedrijf te verhogen Onze geavanceerde software maakt het mogelijk om NC-code te genereren voor een naadloze interactie tussen de robot en de kantbank, waardoor uw productieproces efficiënter wordt. Dankzij deze functionaliteit wordt de samenwerking tussen de robot en de kantbank geoptimaliseerd voor een vloeiende productie.

Met onze software kunt u snel en eenvoudig de cel kalibreren, waardoor u kostbare tijd bespaart en fouten minimaliseert. Bovendien kunt u eenvoudig componenten selecteren uit onze vooraf geconfigureerde onderdelencatalogus, waaronder de kantbank, de robot en randapparatuur, voor een naadloze integratie in uw productieomgeving.

Met MRobot is het mogelijk om de elementen van uw cel te selecteren en deze nauwkeurig te positioneren volgens de werkelijke lay-out van uw productieomgeving.
Ontdek hoe onze software u kan helpen om uw productieproces te stroomlijnen.